Apr 21, 2007, 8:56 AM

Като старец на могила 

  Poetry
541 0 5
 

Като старец на могила

Оглеждам света си

Като божество

Безкрила

Пеперуда обречена

Само в сънищата си

Да полети


Остарявам

И очите ми замъглено откриват

Под нещата

Скритото

Щастие на сътворението


Като дете

С бистри очи

Отворили небето

Създай нов свят за мен

Защото аз никога не погледнах към нещата

Без да ги видя слети

В размазана импресия


Казват че са чисти

Очите ми

Но не знаят че не виждам

И половината на това, което виждат техните


Казват че са като на дете

Но се чувствам стар

Използван

Изхабен


Създай нов свят за мен

Където възприятията са малки бодлички

Мехурчета свободно скитащи

Отвъд границите на общоприетото


Създай свят, където без наркотици

Да мога да отворя ума си

И да се разпръснат туморите

И да се изгубят


20.04.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??