К А У З А
Пожарникарите да гасят трябва пожари,
полицаите за обществения ред пък да бдят,
политиците да дават предизборни обещания
и да ги забравят,щом дадем си гласа.
Журналистиката Автентична,Разследваща,
но в момента Тя къде е?
Пренебрегнала причините,тича подир следствия...
Все пак,трябва някак да се Живее.
Следващите поколения ще оценят,
как в момента вие се борите,
къде е мястото ви в Загиващия ни Свят.
на Който днеска рушат се Основите.
Може би и без вашето участие
Светът Ни някак си ще оцелее,
но какво ще стане с вашето Щастие,
което над останки от Бедствията се Рее...
Знам,ще дойде някога време,
всички вие ще се усетите
и по примера на хихикащите хиени
ще схрускате костите на поетите.
Упорито,тревиално ще разпитвате
с нахалството на лешояди,
щом Светът Ни Нов си влезе в руслото,
след Събития подир,Които вий сте вървяли...
Затова в Енергетиката започнете одит,
да стане от него всекиму ясно
от този свят длъжни ли сме,да си ходим
или отново за всички ще намери се място?
07.09.2023г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев All rights reserved.