Oct 4, 2023, 8:25 PM  

Кестенче за спомен от Валерий 

  Poetry
377 1 5

КЕСТЕНЧЕ ЗА СПОМЕН ОТ ВАЛЕРИЙ

 

... и лятото – слънчасал развейпрах,

отнесе го Вълшебникът с килима,

пет кестенчета, мила, ти събрах! –

да ти е топла идещата зима,

 

търкаляй си ги в малкото стайче,

и нека ти топуркат по паркета,

ще ти се връщам – спомен за момче,

слетяло ти от по-добра планета! –

 

ще бъда най-послушното сред тях

на припечето в късния следобед,

като ти липсва моят дрезгав смях

и облаче мълчание от обич,

 

във джоба на роклето ме гушни,

и тихо ще ти шушна в снеговея,

ще минем с теб през ледените дни,

пък нека ветровете вън беснеят! –

 

сега ти нося шепа топлина,

ще стигне и за следващите ери...

Да бъдеш най-красивата Жена! –

със кестенче за спомен от Валерий.


22 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 5, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??