Животът ми е цирк,
а аз съм в него клоуна
с усмивка на лице,
макар и да съм болна.
Там някъде дълбоко -
боли ме много силно.
Макар да е жестоко,
за клоуна всичко е посилно!
Усмивката голяма,
макар и нарисувана.
Прикрива всяка драма
и отново е целувана.
Той винаги щастлив е...
Така говорят хората.
Но мъничко страхлив е...
да не види някой умората.
Зад целия грим от усмивки.
Душата му е крехка.
Зад всичките преструвки.
Умира добротата човешка...
Но клоунът е щастлив -
така си мислят всички!
И аз съм щастлива -
и ти така си мислиш....!!
© Десислава All rights reserved.