Nov 1, 2017, 2:03 PM

кога денот ми е лош 

  Poetry » Phylosophy
216 0 2

Кога денот ми е лош

и цвеќето во вазната

ми ја колве надежта.

Животот ме носи во својата празна прегратка

за нас остануваат тешките камења

ќе ги тркаламе додека сме живи.

Кога денот ми е лош

луѓето се огледуваат во матни огледала

поезијата ми е без емоција

а во мојата туѓа земја

се заборава химната на добрите луѓе.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??