Той - прозира - отдалече.
Пълни глупости твори.
Малко - злобничко човече
сред дълбоките води.
Всяка вечер - от екрана
ни дърдори за морал.
С простотии днес се храни.
До уши се е осрал.
Крачи малко като патка.
Пуска рошава коса.
Със една дубайска батка
са си стиснали ръка.
Носи прякор африкански.
Има зъл, окаян ръст.
Ползва реплики балкански
и показва среден пръст.
В учиндолската - бохема,
той се води сценарист.
Насериозно сам се взема,
че е анти-бойковист.
С репортерки се заяжда,
хули техните черти.
Пошли истини му раждат
зачервените очи.
С три минути нощна слава
той се мисли за могъщ.
В Парламента май забравя,
че е много жалък мъж.
Има вожд, стоящ на сянка.
По-висок и гологлав.
Често правят си седянка,
да му каже някой лаф.
Подиграва се на всички,
но сега е негов ред,
да го жегнем със шегички
в някой истински куплет.
Юри
Йовев
Август
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.