Dec 25, 2008, 3:07 PM

Коледа 

  Poetry
786 0 25
 

       Коледа

Коледа е. Вятър духа
и сковава в лед света.
Няма огън и в каква разруха
е потънала нощта!...

Но една „светулка" в мрака
всичко ярко озари!
О, Исусе, дълго чакан,
Ти с Любов се възцари!...

Ето я - звездата твоя,
грееща сред рой звезди
и на грешните в покоя,
влезе мълком да прости!...

Коледа е! В ясли свети.
Свята нощ и Вечен ден!
Коледа е! Ражда се с привети!
И във нас е Витлеем!...



Честито Рождество!

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??