Dec 23, 2021, 7:00 AM

Коледа топли... 

  Poetry
453 1 4

Защото бяла си и си сребриста,

и в моите очи се отразяваш

със блясъка в зениците ми чисти,

неистово душата покоряваш.

А може би защото чувам песен,

макар оркестър да не свири в близост.

Така животът струва ми се лесен –

свещена благодат отгоре слиза!

И топлиш ме, а толкоз е студено

навън, но аз съм сгушен в твойте ласки.

Попиват в мен искрите ти засмени –

обгръщаш ме с изкусните си страсти.

Миришеш на ела и топла пита,

на орехи, канела, вино, мед.

Блаженство с Рождеството ти изпитах –

сред хиляди години търсен лек!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??