Dec 17, 2010, 11:44 AM

Коледна вяра 

  Poetry » Other
687 0 3

Загърна зимата земята с наметало,

под него се скриха семена  и твари,

докосна севернякът  пътеките в бяло

и нарисува   с лед  и стрехи, и дувари.

Повярвали, че по Коледа стават чудеса,

усмихваха се хората и топло  се обичаха,

събираха се около софрата вечер у дома

и хляба си в молитва, за чудото наричаха.

Заедно създаваха своите  истински мечти

в проектите, наслагани за идното  им време,

и в пламъче на свещ чуваха как шепти

дъхът-живот, с искрица вяра готов да ги поеме…

© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??