Nov 14, 2019, 10:10 AM

*** Коледно *** 

  Poetry
432 1 1

коледна приказка добре си дошла
бяла магия с вълшебни крила 
ангелски хор от звезди
пее свята нощ и блести 

 

снежинки тихо застилат земята
звучи мелодия с благородство позната 
шаро на двора весело скимти
звънчета зънкат по украсени врати

 

времето сякаш е спряло
завило се е с пухкаво бяло одеяло
старец белобрад по небето лети
и сбъдва милиони детски мечти 

 

семейство Коледа бисквитки пече
а джуджета от все сърце
разпръскват над земята топлина
с послание за мир и доброта 

 

с чаша вино или какао 
людите тръгват към ново начало
Христос се роди от синевата
и с щастие дари сърцата

 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много описателно, много красиво, но за съжаление няма за какво да се хвана за да остане в надпреварата. Няма нито едно пожелание, нито едно наричане, а именно това е основното изискване. Благодаря ти, че опита. Вярвам, че така са го прочели доста хора, а според мен си залужава.
Random works
: ??:??