коледна приказка добре си дошла
бяла магия с вълшебни крила
ангелски хор от звезди
пее свята нощ и блести
снежинки тихо застилат земята
звучи мелодия с благородство позната
шаро на двора весело скимти
звънчета зънкат по украсени врати
времето сякаш е спряло
завило се е с пухкаво бяло одеяло
старец белобрад по небето лети
и сбъдва милиони детски мечти
семейство Коледа бисквитки пече
а джуджета от все сърце
разпръскват над земята топлина
с послание за мир и доброта
с чаша вино или какао
людите тръгват към ново начало
Христос се роди от синевата
и с щастие дари сърцата
© Всемнелюб Всички права запазени