Компромисите, казваш, не познавах,
но правех всичко винаги за теб
и без да обещавах, изпълнявах
мечтите наши ред по ред.
Но ти реши, че съм те пренебрегнал,
забравил или изолирал може би,
но уверявам те, ЛЮБИМА,
това не е така и ето -
пак коремът ми се сви.
Знаеш, че сам всичко правя
и няма нещо, от което ме е страх,
но всъщност ти направи всичко -
ти, ЛЮБИМА, защото ти за мен
си ЛЮБОВТА.
И правят ли се винаги нещата
без "ще" да излиза от устата -
това е истината - виж сега
и без да се замисляш с нежната глава
ти знаеш, че за мен у теб е всичко важно,
защото трябва да те има,
за да сме отново трима,
да получаваш всяка сутрин свойта рима
и да усещаш допира на моята ръка.
D.E.H.
© Олег Деков All rights reserved.