Jun 15, 2021, 5:05 PM

Коприва 

  Poetry » Love
351 0 0

Добро е што не си воздух

добро е што не сум играчка.

 

Залудно ја благословив жената што те роди.

 

Грмни во смеа

да се чуеме

мистериозна пустино

во моето срце.

 

Лошо е што бев мелем

добро е што денес сум коприва

во твоите сурови раце.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??