Feb 9, 2014, 7:25 PM

Коя е тя? 

  Poetry
2083 4 19

Не те познавам, откъде си?
Не ми приличаш на жена...
Уж нежна си, а носиш дрехи,
покрити с кървави петна...

И има нещо в твоя поглед...
Една обида от света.
Един копнеж да бъдеш чута.
Една неспираща тъга...

Не си от тук, а откъде си?
Нима не чуваш, питам те...
В този свят не ти харесва
и пак вървиш наникъде...

Разбирам всеки женски поглед,
но твоя сякаш е от лед.
Не може нищо да те трогне - 
вървиш напред и пак напред.

Прошепнах тихо зад гърба си
"О, Боже мой... коя е тя?" 
И някой чух да ми говори...
"Пази се, тя е любовта..."

© Йордан Ботев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??