Apr 21, 2017, 2:29 PM

Кралска приказка 

  Poetry » Other
819 2 10

 

Когато се разпадат ореоли,
картинката е повече от жалка –
кралиците безпомощни са голи,
а неми са ръждивите писалки.
Бракувани са бляскави каляски
в комплект със кочияшите заспали,
а новото им МПС е с каска,
придвижвано от лъснати педали.
История са фините обноски,
а бляскавите рокли – овехтели.
Запасът речников – така опоскан –
по-рехав и от брюкселска дантела.
Короната е тежка. Не на всеки
е писано с достойнство да я носи.
Когато във душата си си кекав,
подобни атрибути за какво са?!
Картинката е жалка... Този профил
навярно е в основата на басня –
облог когато сключваш с Мефистофел,
невинаги мигът е тъй прекрасен!

© Мая Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??