Mar 12, 2021, 7:40 AM

Красотата си ти 

  Poetry
896 1 3

Красотата е в теб!

Красотата си ти!

Вдъхновен словоред

сред горещи звезди!

 

Красотата е сън,

щедър миг доброта!

Тя е твоя природа,

но и моя мечта!

 

Красотата е в теб –

в твойте топли очи!

Приласкаваща с обич,

красотата си ти!

 

Тя е светлият огън, 

тя гори ме в нощта! 

Мен зове без тревога

и ме буди в съня!

 

С омагьосани думи,

с твоя изворен смях!

Тъй желана, прехубава,

тя ме пази от грях!

 

Тя е нежният трепет

на туптящо сърце!

Тя докосва ме с длани

и ме милва с ръце!

 

С радост звъннали струни

в неспокойния ден!....

Тя ме прави бездумен –

обич, грейнала в мен!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??