Ако знаехме бъдещето горчиво,
нямаше да опитаме тази сладост,
нямаше да се излъжем доверчиво
на прекрасната и кратка младост.
Изпълнени с непокътната сила,
с буйна енергия в силует тесен,
а дързостта времето е скрила –
все още зелени за ранната есен.
Бързата младост старостта влачи
така нетърпеливо, но незнайно,
че някога за нея горко ще плаче –
в замяна за всичко всеотдайно.
© Никица Христов All rights reserved.