Nov 14, 2013, 6:01 PM

Кучка 

  Poetry » Other
1004 0 1

 

Съдбата ми ме мрази… Кучка…
Взаимни са ни чувствата отдавна…
В душата ми кървят милиони случки,
в които си ме карала да страдам…

… Не ме e яд. Изстрадах си ги, Кучко,
след всяка твоя гадост оцелявах…
Сърцето ми сто пъти с кол набучи,
а после питаше ме - „Как я караш?”
Живея, Кучко,  и напук на тебе
все още дишам и в гърдите ми е топло.
Сърцето ми е втора употреба,
но бие и е живо още.

Мълчиш ли, Кучко?... Ще мълчиш!
Аз сто години няма бях, сега ще викам…
Ще ти крещя, защото ми дължиш...
Длъжница си ми! *Così è la vita...

 

 


*такъв е живота

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • E sì..la vita spesso è una gran figlia di...
    „..сърцето ми е втора употреба,но бие и е живо още..“ - ето това най-много ми хареса!!!
Random works
: ??:??