Oct 3, 2021, 2:33 PM

Кулинар-шампиони 

  Poetry
138 1 2

Понеже най-бедните в Европа сме,

най-гладни, -

                         станахме всеядни.

 

За Източната кухня щом дочухме,

фурор неудържим сред нас избухна.

 

С уникалните си ястия

                 на кулинарното изкуство,

превзе ни виртуално тя,

преди реално още да сме ги вкусили.

 

И ... " Еврика!" - ний ревнахме,

"Не ще се тъпчем повече

                         със храни дефектни!

Най-сетне им намерихме

                        заместители ефектни!"

 

С природни дарове - първични,

екологично все подбрани,

без "ГМО"-та и ментета, всички

най-здравословно ще се храним.

 

Не щем тез гозби

        от трапезата ни нивга да се вдигат.

Текат ни от устата изобилно

                                        сладки лиги.

 

С напомпени до пръсване кореми,

                              чак от ситост потни,

от кеф уригваме си се

и преживяме като животни.

 

И "Баста!" - викнахме на туй

                                  ходене по мъките

в тез молове, с цени необуздани.

Ловим си скакалците, както щъкат си

на воля, из девствени поляни.

 

И пръснали се на вълни

                               по безброй пътечки,

торбички цели пълним ний

                        с бръмбари и буболечки.

 

Тъй, на глава изядени

                               щурци и скорпиони,

сме вече всепризнати

                                             шампиони.

 

... Ала избуява в нас въпросът -

                                         най-опасният:

"Дали треви безопасни пасат

                               микротревопасните?"

 

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не знам дали и плевелите се използват в източната кухня.. 😉 Може пък да са ядивни и изненадващо вкусни.. 🙂
  • "Ловим си скакалците, както щъкат си

    на воля, из девствени поляни.

    И пръснали се на вълни

    по безброй пътечки,

    торбички цели пълним ний

    с бръмбари и буболечки.


    Тъй, на глава изядени

    щурци и скорпиони,

    сме вече всепризнати

    шампиони."
    Поспрях и се нахраних(почти). 🙂
Random works
: ??:??