May 28, 2024, 11:21 PM

Квартална история 

  Poetry
162 1 1

КВАРТАЛНА ИСТОРИЯ

... нали я карам само на консерви
и цял ден пия – варненски сархош,
понякога съседът ми се нерви,
когато се разпея посред нощ,
подкарах снощи хей, поле широко,
излел е Делю! – сетне му изпях,
и, щом ми звънна, кокерът ми Коко
се пъхна под миндерчето от страх! –
ще кажеш, че със брадва ме отсече,
и с глас на безпощаден канибал
Валери, вика, хайде, спри се вече,
не спи от тебе целият квартал! –
гласът ти, вика, стърже като шкурка,
като певец си просто тиха скръб! –
вратата тръшна, чехлите засурка
и ми обърна тежкия си гръб,
и, уж, добри съседи бяхме вчера,
а днес ме гледа с поглед див на бик...

А ние с Коко вием под миндера
по цяла нощ – на български език.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??