Jul 16, 2020, 7:59 AM

Къде е Кой? 

  Poetry » Civilian
592 2 1

„И слънцето дъжда метеше
с разперените си метли...
а кафенето се косеше:
„Тъй светло е, та чак боли!“ 
М. Башева

 

КОЙ със катинар заключи
вратите на хотела??? 
Гробно мълчание по случая, 
гневна тълпа озверяла.
Може и да „го страхуват“
протестърите лишни. 
Тъй и тъй отдавна е пророкувано – 
ТОЙ ни мете задкулисно.
С КОЙ си пие пак кафето ли?
Списък безконечен...
Ясни са му мурафетите. 
И на Стефанов. И на Гешев. 
C'еst la vie! – в града е шумно.
Нооо… „Телеграф“ след него чисти. 
Осанна за най-одумвания
земен спасител – Шиши!
А лумпени на жега чакат…
станали рано зарана.
Явно от слънцето са изчаткали,
щом очакват промяна.
Сигурно сега му сервират
на някое островче. 
А вий си висете пред щабквартирката.
Очевидно е – прости сте.
А той, дори и без охрана, 
пак си е добре охранен.
Да му мислим ние, преебаните, 
с по един живот недаден.
Но простете песимизма ми – 
и все пак си заслужава
в името на плурализма
с Вас да си върнем държавата!

 

Йордан Гергов
15.07.2020 г.

© Йордан Гергов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??