Sep 4, 2008, 2:46 PM

Къде е моята муза? 

  Poetry
445 0 2
 

Къде е моята муза?

 

Защо сърцето ми

прескача пак?

Свирам се отново

в кукуруза

и стърча,

като последния  глупак!

Оглеждам се

в кръга край мене

и никъде силуета и не виждам,

ох, дявол  да ме вземе,

стихосбирка май

ми се привижда!

Защо ли

сред поетите се аз навирам?

Нима съм сътворил

безброй неща

и сам дори себе си

едва разбирам.

Но зная, че не мога

да мълча!

При импулс амурен,

с жадна ярост

хващам листа

и надрасквам

някакви си там неща,

после се зачитам,

слушам и попивам

нов стих,

като буревестник

към света!

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, Пещерски! Ами то така се става поет! Отново си написал чудесен стих! Поздравления!!!!!!!
  • Слушам и попивам нов стих...
Random works
: ??:??