Feb 4, 2013, 5:12 PM

Към Марс 

  Poetry » Civilian
663 0 4

Днес излитаме за Марс,

животът тук излезе фарс,

омръзна ми от тази криза,

за Марс изкарах вчера виза.

 

То криза ли е? Цяла вечност,

а лутането безконечно,

че вече пета петилетка

въртим се в някаква рулетка.

 

Криза, преход... преход,криза -

безнадеждна експертиза,

недоимък за съдба!

Ех, съдба, но докога?

 

Стига! Гръмна ми бушона,

вкиснах се като лимона,

нямам нерви, че и сила

да боря тази криза мила!

 

Да стягам дупки по колана,

в душата ми да зее рана,

дружелюбни, помниш, бяхме,..

полудяхме, оскотяхме!

 

Уж се движим към прогреса,

а задавил ни е стреса,

всеки ден ни е борба

и брашняна сме торба.

 

Хайде, стягай ти багажа,

че ни чака екипажа,

там към звездната разходка,

стъпвай с гордата походка,

стига криза и... хомот,

Марс ни чака за живот!

 

 

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А, колко ми е нетипичен за теб този стих... нещо те е разсърдило май
    Обаче дестинацията си струва, стига и компанията да е добра...
  • Добре, че няма засега друга планета с подходящи за живот условия,
    щото ако имаше , и на нея набързо щяхме да и видим сметката,
    като на Земята!!! Хубаво е, Краси!!
  • Ти поне виждаш някакъв изход - да отидеш на Марс... ами другите?! Бедни ми, бедни народе!
  • хайде на междузвездна експедиция
Random works
: ??:??