May 9, 2013, 10:53 PM

Към врачката 

  Poetry » Love
2239 1 7

в отговор на ''Врачката'' от Камелия Кондова

 

 
 
Обичам го... как да ти кажа.
И знам, че е грешна любов.
Но тази любов да откажа,
ще бъде по-лошо от гроб.
 
Когато с ръце ме обвие,
когато ме жегне с очи,
когато със устни ме пие,
тогава и Бог си мълчи.
 
С жена му ли ти ще ме плашиш
и с думи за възли и смърт?
Нагазих до врат в тази каша...
Не търся за връщане път.
 
Какво от това, че ме виждаш
потрупана с черната пръст?
Самата ти даже завиждаш,
че нося без страх своя кръст.
 
Цигара ли искаш? Вземи си.
Вземи и парите. Нà. Дръж.
 
Преди да говориш без смисъл -
влюби се. Влюби се веднъж.

© Васка Мадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??