Oct 2, 2007, 8:24 AM

Късче от България 

  Poetry
549 0 7

Късче от България.


Утро е огряло небесната синева,

по която плуват късчета памук.

Упояват ме с ухание цветя

и напява тихо закъснял капчук.


Полюлява се зелената трева,

постлана като мек килим,

покрита с нежни капчици роса,

които блестят като сълзи.


На паша потеглят стада,

проплакват медените им звънци.

А славея в близката гора,

изпълва въздуха с мечти...


С посребрелите си върхове

е полегнала далече планина.

Крепи синевата с мощни рамене

и селце държи в своята длан.

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??