Jan 20, 2015, 8:13 PM

Лесно ли е... 

  Poetry
396 0 0

Лесно ли е да строиш дворец от руини...

когато всичко вече няма смисъл?

Когато вече нищо не боли,

когато си останал само спомен.

Лесно ли е да строиш дворец от руини,

когато си разпаднат на атоми от бомби?

Когато и душата от теб се отдели,

когато вече нямаш... няма нищо.

Лесно ли е да строиш дворец от руини,

излъган и предаван толкоз пъти?

Дарявал всичко, всичко и себе си дори,

а си получавал само болка и отрова.

Лесно ли е да строиш дворец от руини,

загубил сетна вяра и копнежи?

Надежда ли... умря преди да се роди...

Душата... вече вятъра отнесе я.

© Диана Бунева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??