Jul 10, 2009, 12:57 PM

Летни тайни 

  Poetry
502 0 5

(Самодива и CAMCOH)

Облякох ризата зелена,
закичих пролетни цветя,
сега съм чудна, пременена -
хилядолетната гора.

Чудесна празнична премяна!
Обичам лятната гора.
На самодивската поляна
сега е радост да стоя.


Там крия езеро едно и още…
Какво ли правят те сега?
Какво ли готвят тайно нощем
и крият се извън света?

В незнайни дебри, в планината
сами прекарваме деня,
а нощем с песни в езерата
се къпем. Чак до сутринта.


Аз явно... няма да заспя,
каква божествена магия!
Усмивки пращам от листа,
вълшебния ви танц ще скрия.

Приятелка добра си ти - 
с години пазиш всички тайни
за самодивските игри,
родени в древната безкрайност.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??