Nov 1, 2022, 6:10 PM

Летящите хора 

  Poetry » Phylosophy
430 5 11

Те... живеят в нашите сънища

и не лазят, а смело летят.

Без крила са на птици, но буря в тях

се завихря, мир да родят.

 

Тези странни чудаци гостуват ни,

да покажат - в летеж е духът.

Порят въздуха, реят се в облаци,

а в краката им свит е светът.

 

Щом поискат да стигнат звездите,

левитират, презрели гнева.

Безтегловни, докосват мечтите си,

и рисуват, рисуват слънца.

 

Надживели страха си, летящите

устремено нагоре хвърчат.

И да падат, с лъчите струящи

сплитат люлки, за да ни спасят.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??