“Обичам те!” - ми казваш мила,
с напукана от страх уста -
самата ти си разделила
олтара вечен на страстта.
Но обич ли е туй кажи ми,
когато с други ме делиш
и как с думи поносими
обяснение ще ми дължиш?
Лицемерната любов тежи,
обременена от измами,
а средствата й са лъжи,
превърнати в монограми.
© Валери Рибаров All rights reserved.