Apr 30, 2019, 11:00 AM

Липсата 

  Poetry
801 3 1

 

 

Липсата на стар човек

не олеква в ничий век.

И самотен ще си ти,

и ще скубеш своите си коси.

Ще плачеш, долу на земята

и ще искаш да не беше тук - тъмнината.

И макар, че веч те няма,

аз потъвам в бездънна яма.

...

Липсата ти ме сломи

и новостта в теб отново ще ломи.

За самотния не е шега

да те усети в празна тъмнина.

© Merten29 All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "да те усети в празна тъмнина" - очень сильное место для поэта. Оттуда много водишь. Это темнота - ясность понимания, кто перед тобой.
    Молодец!
Random works
: ??:??