Apr 3, 2018, 11:42 PM

Љубов во форма на љубов 

  Poetry » Love
345 0 0

Нема ривалство

има само љубови,

отворени како карти

оставени на послужавник

за да ги освојат

нашите и нивните празни срца.

Нема ривалство

има само слатки отрови,

подготвени од некого и некаде

по таен рецепт.

Има само бесконечност

простор и време,

а во него

љубов во форма на љубов.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??