Aug 27, 2013, 7:26 AM

Лоши вести, бае, лоши 

  Poetry » Other
395 0 6

Лоши вести, бае, лоши...

Иде есен, зима пак.

Къташ старите галоши,

в гардероба – своя фрак.

 

Те навярно ще потребват

за през ден – да купиш хляб.

Знаеш – с фрак ще те погребват,

с папионка под мустак.

 

И остават си ненужни

тук протритият галош,

вечерите теменужни,

пътят ти – добър и лош...

 

Не мисли за друго, старче,

рано е за бял байрак!

Може литнало глухарче

пак да повлече ти крак.

 

И галошите ти стари,

с вълнения бял чорап,

да обуеш, да те свари

пролет – в угар кълнал пак! 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??