Космически вятър ме носи,
виждам безброй светове.
Пристъпвам с нозете си боси
в безкрайното звездно море.
Разплитам косите си светли.
Край мене е пълна тъма.
Прелитат наблизо комети
и носят за миг светлина.
***
Аз идвам от свят тъй далечен,
изпълнен със сива тъга,
осеян от кратери вечни,
в които погребах скръбта.
Останах сама на Луната
и тръгнах със мир (не със меч)
да видя отблизо цветята.
За тях си мечтах отдалеч.
Светът ви- различен от моя
е пъстър, шарен, красив.
Различни сте- вие сте хора
и чувства във вас аз открих.
С космически вятър пристигнах,
видях безброй светове,
но вашата обич ми стигна,
макар че съм лунно дете.