Jun 2, 2011, 11:16 PM

Лястовичка 

  Poetry » For kids
489 0 0

 

Лястовичке хвърковата

Отдалеч ли идваш ти

Тъй желана от децата

И от възрастни дори

 

Пролет шарена донесе

Радост всички обгради

Птички пеят чудни песни

Ручейче в дола шуми

 

Старото гнездо те чака

Пиленца да мътиш там

А на завет под сачака

Ние ще те пазим знам

 

Колко силно си желаех

Бяла ти да бъдеш

Болестите да омаеш

В дол да ги изхвърлиш

 

Слушам как ни чуруликаш

Със приятен глас

Сякаш като че ли викаш

Хайде пейте с нас

© Дончо Минчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??