Лястовичке хвърковата
Отдалеч ли идваш ти
Тъй желана от децата
И от възрастни дори
Пролет шарена донесе
Радост всички обгради
Птички пеят чудни песни
Ручейче в дола шуми
Старото гнездо те чака
Пиленца да мътиш там
А на завет под сачака
Ние ще те пазим знам
Колко силно си желаех
Бяла ти да бъдеш
Болестите да омаеш
В дол да ги изхвърлиш
Слушам как ни чуруликаш
Със приятен глас
Сякаш като че ли викаш
Хайде пейте с нас
© Дончо Минчев Всички права запазени