Живели са си някога
Адам и Ева в Рая.
Добре ли,
зле ли -
туй и аз не зная.
Дилемата
и до сега неясна,
поднесена ни е такава –
за туй,
че обитаваме Земята,
виновница
жената си остава.
И тъй,
прогресът е задвижен
от чисто женско любопитство,
за да достигнем до сега,
когато ужким можем всичко:
- “Пари! Пари! И пак пари!” –
Ще чуете зад всеки ъгъл...
И клюки –
кой,
къде
и как,
за нещо
някого излъгал.
Тъй силни
лъвовете на деня,
будуват всеки нощен час...
Денят е светъл,
а нощта,
е враг
на всяка
светска власт.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.