Apr 10, 2018, 8:38 PM

Любов и Старост 

  Poetry
317 1 0

Поскръцват ли дъските под краката ти?
Не, не! Това не е артрит.
Похлопва ли от вятъра вратата ти?
Не, не! Това е динамит.
А Любовта ви нежна не е ли експлозия?
Не, не! Тя е безцененна, като диаманта скрит,
Тя е нектар божествен и амброзия,

държи ни заедно в едно, като магнит.
И ще краси живота ни, докато го открадне
смъртта жестока, този лош бандит.

© Ангел Милев All rights reserved.

- Дали това е някаква поезия?

- Не, не! Това е Нежност и Любов. И Светлина...

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??