10.04.2018 г., 20:38 ч.

Любов и Старост 

  Поезия
319 1 0

Поскръцват ли дъските под краката ти?
Не, не! Това не е артрит.
Похлопва ли от вятъра вратата ти?
Не, не! Това е динамит.
А Любовта ви нежна не е ли експлозия?
Не, не! Тя е безцененна, като диаманта скрит,
Тя е нектар божествен и амброзия,

държи ни заедно в едно, като магнит.
И ще краси живота ни, докато го открадне
смъртта жестока, този лош бандит.

© Ангел Милев Всички права запазени

- Дали това е някаква поезия?

- Не, не! Това е Нежност и Любов. И Светлина...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??