Jun 8, 2011, 12:16 PM

Любовта на Вятър... 

  Poetry » Love
689 0 1

                            ЛЮБОВТА НА ВЯТЪРА

                            (ЛЮБОВ НА ВЯТЪРА)

                     

        

                   Самотен Вятър пустинен

                   прелита от дюна на дюна...

                   Докога ще си толкоз наивен,

                   нещастна „стара муцуна”???

 

                   Видял той цвете от пясък

                   и в него лудо се влюбил...

                   И в приказния му блясък

                   ума безвъзвратно загубил!

 

                   Бълнувал по цели нощи

                   за нежното Пясъчно цвете!

                   Влюбвал се още и още...

                   и благодарил на боговете!

 

                   А когато жените с мъжете играят,

                   боговете мълчат и нехаят...

                   Горкият Вятър пустинник!!!

                   Горкият нещастен наивник!!!

 

                   Кога ли той ще узнае,

                   че Съдбата си с него играе???

                   Ех, глупав Вятър пустинен...

                   Остаря, а си още наивен...

© Марин Маринов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вятър е от мъжки род, следователно всяка жена може да му завърти главата и обърне посоката
Random works
: ??:??