Sep 11, 2011, 7:18 PM

Майчина сълза 

  Poetry » Other
821 0 1

Майчина сълза

 

Искам да съм майчина сълза

изстрадана в предродилна болка,

от тройна мъка да се преродя

и да запея песента на сойка.

 

В труден час... над тебе ще кръжа,

като капка на челото ти ще падна,

разбитото сърце ще утеша

страхливите ти мисли ще открадна!

 

Изпаднеш ли...скитник в самота

като светулка в тъмното ще светя

ще целуна твоята сълза,

защото болката ти искам да усетя?

 

Жаден ли си... ще се превърна в глътчица вода

изстрадал потърси ме само,

чрез полъха ще милвам твоята глава,

чрез вятъра ще те прегръщам мамо?

 

Забравиш ли..пътя към дома,

ще се родя в капчица надежда

не се страхувай от гъстата тъма,

вярата ти в мен ще те повежда?

 

 

© Аби Даби All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Абе, хубав стих, ама нещо с препинателните знаци се препъваш, особено въпросителните ги ръсиш навсякъде...
Random works
: ??:??