Jan 22, 2017, 12:57 PM

Малкият вълк 

  Poetry » Free verse, Other
643 1 0

Изхвърлен от дома –
куче без заслон.
Изхвърлен, като вещ след употреба,
заставен да скита без дом и заслон.
Куче изоставено,
станало в момента вълк.
Вълк, търсещ дивеч,
далеч изоставил глутницата.
Скитащ през летните жеги
и зимния сняг.
Последна надежда за близък
оставил отзад.
До вчера, с надежда
че някой го е разбрал,
но разбра сега,
че той е сам.
Последен от глутницата
нарекъл го луд
ще плати с болка,
че не е разбрал скръбта на малкия вълк.

 

Виктор Димитров

© Сейтън Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??