May 2, 2024, 7:34 AM

Малкият град 

  Poetry
856 0 0

 

В малкия град скрити са само мечтите.
Всичко останало се знае до другият край.
Знаят се лошите, знаят се и добрите.
Всичко е видимо, дори преди да се знае. 

 

В малкия град 
всички са като роднини.
Пътят е кратък, дори когато е пеш.
Нищо не става случайно, а е с причини,
които се знаят преди да ги разбереш. 

 

Малкият град е подобен на четена книга
с твърди корици и много познати неща.
Никой не тръгва, защото всеки е стигнал.
Даже лъжите са с много къси крака... 

 

В малкия град не живеят хора големи,
няма условия в него човек да расте.
В малкият град са малки даже проблемите.
Малко познати- приятели и врагове... 

 

В малкия град често идват на гости големи.
Красиво въздишат, но не плащат висока цена.
Не усещат живота без всекидневни проблеми...
Малкият град е залят и гъмжи с тишина... 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??