Мама, много често казва,
че съм умен и красив,
но и… строго ме наказва,
ако аз съм пакостлив.
Щом съборя стайно цвете,
или счупя пепелник,
тя с тигана във ръцете
ме заплашва със плесник!
Таз опасност, не е малка,
Мама знае карате!
Може само с две тупалки
да ме просне по лице!
Но пък аз… не й се сърдя,
знам я колко е добра!
Всички пакости - усърдно
тя поправя след това.
Юри
Йовев
Октомври
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.