Oct 22, 2017, 8:09 PM

Марионета 

  Poetry » Love
195 0 2

Ти си мој
а јас не сум твоја
ова е реченица со иронија и болка
телепатски те повикувам
шестото сетило
ми е во левиот џеб
а твојата среќа
е во мојот десен ракав
те читам без да те погледнам
а другите знаат
дека не ме заслужуваш
каков човек си ти,
ти што робуваш на мојата психа
ти што си ми омилена марионета.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??