Feb 19, 2018, 11:15 AM

Мартеници и баба Марта 

  Poetry » Free verse
934 0 2

Баба Марта идва,

с мартеници украсено е, 

слагат ги и големи и мънички, 

и мама, татко и дечица.

 

Подаряваме ги на госпожи, 

на баби и дядовци, и лели, 

с щастие се кичим и късмет, 

няма лошо в това.

 

Баба Марта, тя е  възрастна жена, 

с тояга и торба пълна с мартеници, 

бе тя с пола и топла блуза, с бяла

рошава коса и с очила.

 

Торбата от мартеници е направена,

блузата е бяла, а полата е червена, 

на тоягата са Пижо и Пенда, 

на косата бяла червена шапка. 

 

Ходи, дава на животни и на хора, 

мартеници за малки и големи, 

мечки, вълци и дечица са се

наредили в редица. 

 

Щъркел щом видим махаме ги,

връзваме ги на дърво любимо, 

и то се кичи като нас

и баба Марта радва се. 

© Хриси Миланова All rights reserved.

The work is a contestant:

Баба Марта »

11 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??