Sep 13, 2017, 5:20 PM

Ме пакуваат во читалната 

  Poetry » Phylosophy
295 0 0

Мене ме пакуваат во читалната

се правдаат со мојата вистина

го гледаат светот со моите очи

и сонот ми се претвара во копнеж

а јас имам желба

да затворам илјада врати од минатото

и да отворам една порта во иднината

мене ме пакуваат во читалната

и секој мој збор го купуваат

додека стојам невидлива

во својата поезија.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??