Nov 23, 2014, 12:02 PM

Месията 

  Poetry » Other
422 0 4

МЕСИЯТА

 

 

                                  Ако някой до мене застане

                                  и за ръцете ме хване,

                                  да моли да му разкрия

                                  къде е този Месия,

                                  потънал във своята слава,

                                  на който света се надява?

 

                                  Ако нервно извика без вяра,

                                  ще му разкажа за дара,

                                  който Той на мене изпрати

                                  от Небесните палати.

                                  Ще му разкажа във песен

                                  за дара Божи небесен:

                                  как на Голгота спаси ме.

                                  как отгоре отново роди ме.

 

                                  Ще му разкажа за Бога,

                                  да не живее в тревога.

                                  Макар да сме  смъртни,

                                  победа Бог обещава и гледа

                                  сякаш на Него сме равни,

                                  макар да сме пръстни и кални.

                                  Тръгнете по нейната диря!

                                  Кой може да ви възпира?

                                  Той възкръстна да ни помаже.

                                  И пътя да ни покаже.

                                  Истина, Истина свята

                                  слезе при нас на земята!

                                

 

                                  За този Месия аз зная,

                                  че ще ме спаси накрая.

                                                                 

 

 

 

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мили приятели - Мисана, Ангел, Пламена, щастлива съм с вашето истинско приятелство. То ме стимулира и радва!
    Благодаря за вниманието, позитивните коментари и високи оценки!
    Поздравявам ви и ви желая лека нощ!
  • Благодаря ти Тони, че не само си вярваща,
    но и споделяш вярата си с нас и възхаляваш
    чрез твоите стихове Бог!
    Защото Бог е любов!
    Бъди благословена!!!
  • Красиви топли слова!Пълни с много мъдрост талант и много ,много истинска вяра!Найстина прекрасен стих!Поздрави Тони!!!
  • Силна е твоята вяра, Стойна, а разказът ти е звучаща достоверно поетична изповед, която оценявам най-високо!

    Поздравление!
Random works
: ??:??