В този миг стоиш до мен,
прегращаш ме в този ден.
Светлината ни обгръща с топлината своя,
обичахме се ние, бях аз твой, ти бе моя.
Миг кратък и щастлив ли бе
или лъжа, разбиваща едно сърце?
За теб живях, за теб и твоето лице.
Открих те и те изгубих в онзи миг,
за миг един те зърнах и изгубих.
Живот за мен сега не ще да има,
живот и щастие дори.
Потъвам в мрака на бездната,
и се изгубвам в своите лъжи.
В пясъка потъващ ще се укрия
далеч от хора, срам и болката в мен.
© Слави Иванов All rights reserved.