Jun 9, 2017, 1:09 PM  

Мироздание 

  Poetry » Other
318 0 0

МИРОЗДАНИЕ

 

 

Бистър ручей кротко ромоли.

На клонка птица пее и тъжи.

Зад храст стаено зайчето трепти.

Мравка уморена не спира да пълзи.

Топола черна рее облачни бразди.

Гущер тих под слънцето мълчи.

Лист отронен на земята спи.

Плъх прогонен в дупката се сви.

Скорпион в отрова себе си цери.

Дете родено плаче и врещи.

Жена ранима без обич не пламти.

Мъж самотен без сълзи не хрипти.

Бог без вяра пронизващо звучи.

Сърце в разгара – на клада ще гори.

Душа в отмара – духът ще присвои.

Щастие в любов – рана ще соли.

В тебе липсват двама – там си Ти!

 

 

07.II.2011
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:5bf99315

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??