МИРОЗДАНИЕ
Бистър ручей кротко ромоли.
На клонка птица пее и тъжи.
Зад храст стаено зайчето трепти.
Мравка уморена не спира да пълзи.
Топола черна рее облачни бразди.
Гущер тих под слънцето мълчи.
Лист отронен на земята спи.
Плъх прогонен в дупката се сви.
Скорпион в отрова себе си цери.
Дете родено плаче и врещи.
Жена ранима без обич не пламти.
Мъж самотен без сълзи не хрипти.
Бог без вяра пронизващо звучи.
Сърце в разгара – на клада ще гори.
Душа в отмара – духът ще присвои.
Щастие в любов – рана ще соли.
В тебе липсват двама – там си Ти!
© Камен Тодоров Всички права запазени